Primarul Gheorghe Falcă acuză Guvernul că a abandonat Aradul

falca_gheorghe_.jpgPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, acuză Guvernul că a abandonat oraşul, el susţinând că Executivul nu a alocat banii necesari pentru reabilitarea a 27 de străzi din municipiu, ci doar a transmis ‘promisiuni’.

Acuzele vin după ce municipalitatea a încheiat contractul pentru prima tranşă de cofinanţare pentru reabilitarea lotului de 27 de străzi cuprinse în Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL) cofinanţat de Ministerul Dezvoltării, care a alocat Aradului doar 400.000 lei, în condiţiile în care valoarea aprobată a proiectului a fost de 39 de milioane de lei.

“Aşa cum era de aşteptat, sunt doar banii alocaţi anul trecut, în rest promisiuni. Vom realiza investiţiile pentru modernizarea acestor străzi din fonduri locale, cu speranţa că guvernanţii se vor ţine de cuvânt şi îşi vor onora obligaţiile de plată asumate în programul PNDL. Din punctul nostru de vedere, Ministerul Dezvoltării a abandonat Aradul. Poate aud şi aleşii PSD, domnii parlamentari Flaviu Măduţa şi Dorel Căprar sau domnul consilier municipal Marin Lupaş, care ar trebui să muncească pentru Arad înainte să vorbească”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Primăria municipiului a început lucrările în cadrul acestui program (PNDL) cu reabilitarea străzii 1 Decembrie. În prezent se lucrează la reabilitarea străzii Pădurii, după care se va moderniza strada Hunedoarei. AGERPRES