Primarul general interimar al Capitalei anunță că la şedinţele CGMB se va introduce votul electronic

dan_marin_stefanel.jpgPrimarul general interimar al municipiului Bucureşti, Ştefănel Dan Marin, a anunţat că doreşte ca la şedinţele CGMB să participe de acum înainte şi bucureştenii şi că intenţionează să introducă votul electronic al consilierilor municipali.

“Eu zic că merită şi câţiva cetăţeni să stea în sala de Consiliu general la şedinţele consilierilor. Este adevărat că nu este mult loc, dar îmi asum şi vreau să respect legea. Legea spune că şedinţele Consiliului local sunt publice şi până acum nu s-a respectat acest lucru. Oamenii erau parcaţi la mezanin şi le puneam nişte monitoare în faţă. Nu aşa, alea vor exista că nu vom face faţă solicitărilor, dar vreau ca cel puţin în ordinea înscrierilor să participe şi cetăţeni în sală”, a spus Marin.

Edilul şef a adăugat că pentru a introduce votul electronic al consilierilor municipali urmează să discute cu toţi consilierii municipali pe acest subiect. “Îi voi chema la discuţii că am impresia că ei vor, dar nu votează şi cred că pe undeva se rupe firul. Poate este o chestiune administrativă şi vreau să o repar.Vreau să le dau posibilitatea ca să voteze cu cartelă, este un vor asumat, nominal”, a afirmat Dan Marin.

Primarul general interimar al Municipiului Bucureşti, a mai declarat că nu va mai accepta ca Planurile Urbanistice Zonale să mai fie introduse pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei consilierilor municipali, decât în situaţii de urgenţă. “PUZ-urile nu vor mai fi introduse pe ordine suplimentară, decât cele care fac obiectul unei situaţii de urgenţă, iar situaţiile de urgenţă legea le defineşte foarte bine. Există foarte multe PUZ-uri care sunt în aşteptare şi săptămâna viitoare am convocat deja arhitectul, parte din Comisia tehnică de urbanism şi alţi factori, inclusiv juridicul, pentru a vedea de ce la nivelul CGMB există acest semiblocaj, în sensul că toţi consilierii generali doresc transparentizarea cât mai mare a documentelor ce înseamnă arhitectură urbană. Atunci, am hotărât ca la fiecare comisie de specialitate a CGMB, în speţă comisia de urbanism, să participe în mod obligatoriu arhitectul şef şi pe parte juridică directorul Direcţiei juridice, fie adjunctul”, a spus duminică Marin. AGERPRES