Primarul Flutur susţine că veniturile Botoşaniului din cotele defalcate din impozitul pe venit au scăzut cu 50%

Sumele încasate de municipiul Botoşani din cota defalcată din impozitul pe venit au scăzut, în luna martie, cu 50% faţă de luna precedentă, ca urmare a reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, a anunţat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit acestuia, Asociaţia Municipiilor din România a estimat o scădere a veniturilor la bugetele locale, însă efectele măsurii de diminuare a impozitului pe venit sunt mai puternice decât cele prevăzute.

“Dacă în luna februarie am încasat 6,5 milioane de lei, luna asta am încasat doar 3,24 milioane, deci mai puţin de jumătate. Consecinţa este foarte clară: nu o să avem bani la buget. Noi am estimat că ne vor lipsi 16 milioane de lei din buget, prin reducerea acestui impozit, dar se pare că ne va lipsi mai mult”, a afirmat Flutur.

Edilul şef al Botoşaniului admite că, în cazul în care municipalitatea nu va putea realiza veniturile prognozate la începutul anului, în baza sumelor alocate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, va fi nevoit să solicite fonduri de echilibrare de la bugetul de stat. AGERPRES