Primarul din Buzau este acuzat de discriminare pe criterii religioase

Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, este acuzat ca discrimineaza cultele religioase minoritare, edilul sef buzoian fiind criticat din cauza modalitatii de impartire a sumelor pentru ridicarea lacasurilor de cult din municipiu.
In urma cu circa doua luni, primarul Constantin Boscodeala a declarat ca Primaria Buzau aloca bani din bugetul local doar pentru ridicarea unor biserici ortodoxe. Boscodeala a afirmat, la vremea respectiva, ca nu se cade sa se aloce bani pentru construirea unor lacasuri specifice altor culturi religioase, dat fiind ca acestea sunt slab reprezentate in Buzau.

Declaratiile primarului Boscodeala au intrat in atentia Agentiei Nationale impotriva Discriminarii, anuntata de o organizatie neguvernamentala buzoiana. Zilele trecute, o echipa din cadrul agentiei i-a cerut explicatii primarului Boscodeala cu privire la cele declarate. “Reprezentantii Agentiei impotriva Discriminarii au venit sa cerceteze daca avem ceva cu celelalte culte. Le-am explicat ca nu avem nimic, ca aceste finantari s-au facut in baza solicitarilor facute de preotii parohi ai bisericilor care se aflau in constructie. In nici un caz, nici Primaria si nici Consiliul Local nu are ceva cu restul credinciosilor