Primarul Covasnei caută parteneri pentru un centru SPA

Autorităţile locale din oraşul-staţiune Covasna caută noi parteneri pentru înfiinţarea unui centru SPA într-o clădire neterminată din mijlocul localităţii, proiectată iniţial pentru a găzdui o casă de cultură.

Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a declarat, vineri, pentru AGERPRES că proiectul se află în impas din cauza crizei, iar firma bucureşteană, care a semnat în urmă cu câţiva ani un contract de parteneriat cu autorităţile locale pentru a termina construcţia şi a amenaja aici un hotel ultramodern dotat cu bază de recreere şi tratament, vrea să se retragă din afacere.

Potrivit primarului, asociatul principal intenţionează să-şi vândă la un preţ foarte avantajos partea de 51% pe care o deţine în acest parteneriat public-privat, dar deocamdată nu s-a găsit niciun investitor dispus să preia acţiunile. Lorincz Zsigmond a mai spus că va continua să caute un nou partener atât în ţară, cât şi în străinătate, deoarece este păcat de această clădire care se degradează pe zi ce trece.

Construirea noii case de cultură din staţiunea Covasna a început în urmă cu mai bine de un deceniu şi jumătate, dar banii nu au mai ajuns pentru finalizare, iar clădirea s-a degradat în timp, devenind aproape o ruină. Firma bucureşteană intenţiona să investească aici aproximativ cinci milioane de euro pentru construirea unui centru de tratament ultramodern, dotat cu restaurante, săli de conferinţe şi o sală de spectacole profesionistă.


Primarul Covasnei a adăugat că staţiunea reprezintă un teren investiţional foarte fertil pentru turism dacă punem la socoteală existenţa miilor de izvoare de apă minerală şi a mofetelor, recomandate în tratarea afecţiunilor cardiovasculare şi a impotenţei, precum şi faptul că pe plan mondial se înregistrează o megatendinţă de întoarcere la factorii naturali. În Covasna mai există un singur hotel de patru stele, “Clermont”, care a fost construit de fostul patron al fabricii de conserve “Ardealul”, Ovidiu Costea, şi care are cel mai mare aflux de turişti din zonă.

O statistică prezentată de Primăria Covasna relevă că hotelul “Clermont” a avut în acest an 3.830 de clienţi, în timp ce la celelalte hoteluri cu mai puţine stele s-au cazat între 2.300 şi 1.000 de turişti. AGERPRES