Primarul Constantin Boşcodeală acuză faptul că Aradul a primit de la buget de peste 100 ori mai mulţi bani decât Buzăul

boscodeala_constantin_mare.jpg“Municipiul Arad a primit de peste 100 ori mai mulţi bani decât municipiul Buzău, în condiţiile în care Buzăul se află pe primul loc la nivel naţional în privinţa colectării banilor la buget”, a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă primarul muncipiului Buzău, Constantin Boşcodeală.

“Pe 27 octombrie, Guvernul Boc a aprobat o hotărâre prin care aloca aproximativ 75 de milioane de euro, pe care îi transfera în bugetele locale pentru plata energiei termice restante. Dacă este să facem comparaţie între localităţi, sumele sunt de domeniul fantasticului. Municipiul Arad a primit 41,2 milioane de lei, în comparaţie cu 300.000 de lei pe care i-a luat municipiul Buzău. Nu cred că datoriile Aradului sunt atât de mari să i se dea o asemenea sumă”, a menţionat primarul municipiului Buzău.

El a mai spus că în acest fel “banii buzoienilor au fost mutaţi în alte buzunare”. “Pur şi simplu se decapitează unele municipii în favoarea altora. Practic, s-au luat banii buzoienilor şi au fost mutaţi la arădeni. Noi va trebui să facem un împrumut bancar pentru a trece iarna, în condiţiile în care Buzăul se află pe primul loc la colectarea banilor la buget”, a mai spus Constantin Boşcodeală. AGERPRES