Primarul Constantei il acuza pe premierul Emil Boc ca a impartit romanii in “negri si portocalii”

mazare_radu_.jpgPrimarul municipiului Constanta, Radu Mazare, l-a acuzat, vineri, pe premierul in exercitiu, Emil Boc, pe care l-a numit “premier de bascalie”, ca a “impartit romanii in doua culori- romani negri si romani portocalii”, atunci cand a alocat discriminatoriu fonduri primariilor pentru incalzirea populatiei.

“In opinia mea, aceasta bascalie de prim-ministru, pe nume Boc, a impartit romanii in doua culori – romani negri si romani portocalii. Este revoltator sa arunci cu bani (…), sa ingropi in bani orasele care au primari portocalii, iar celorlalti sa le dai zero. Pentru Boc, romanii sunt fie negri, fie portocalii”, a remarcat Mazare.

Primarul Constantei s-a aflat vineri, la grupul senatorial al PSD, unde a sustinut o conferinta de presa alaturi de primarii din Timisoara, Iasi si Pitesti, pentru a protesta fata de alocarea discriminatorie a banilor destinati incalzirii populatiei. In context, primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat ca este inadminisbil ca din 160 de milioane de lei alocate de Executiv primariilor, 45% sa mearga catre doua orase cu apartenenta a primarilor la PD-L. “Nu ne deranjeaza ca aceste orase au primit, dar ma deranjeaza ca tot ceea ce se face se face lipsit de transparenta si de fapt unicul criteriu care conteaza este aderenta fata de aceasta guvernare. Dupa parerea mea, este un act de coruptie politica, pentru ca este inadmisibil sa imparti bani la modul la care s-a facut acest lucru, privand sute de mii de oameni de anumite sume de bani. Sunt primar din 1996 si nu m-am intalnit cu asemenea nedreptate in care pentru altii sa fii muma si pentru altii ciuma”, a spus Ciuhandu.

La randul sau, primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a acuzat Executivul ca a luat o decizie deliberata, intrucat, dupa ce PSD a fost eliminat din Cabinet, cele 160 de milioane alocate au fost impartite in ultima zi a guvernarii, din care 105 milioane au plecat catre primarii PD-L. “Decizia luata este un act deliberat, un atac la locuitorii oraselor care au primari care nu sunt de culoarea PD-L”, a spus Nichita.

Si primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, a sustinut ca este o situatie pe care nu mai intalnit-o sub nicio guvernare, desi este edil la al cincilea mandat. “La inceputul lui noiembrie ne gasim intr-o situatie disperata in ceea ce priveste asigurarea incalzirii locuintelor si a apei calde. Tragem un semnal de alarma. Nu vreau sa creada cineva ca politizam aceasta situatie. Pana la urma nu ne intereseaza cat au primit altii, ne intereseaza sa primim toti”, a criticat Pendiuc. AGERPRES