Primarul Cătălin Cherecheş va controla toate lucrările efectuate de firmele contractate de municipalitatea Baia Mare

chereches_catalin1.jpgAdministraţia municipiului Baia Mare va demara o serie de controale la firmele de construcţii implicate în diferite proiecte de reabilitare a oraşului, primarul Cătălin Cerecheş fiind nemulţumit de cum acestea înţeleg să respecte clauzele contractuale, calitatea lucrărilor şi termenele de execuţie prevăzute.

Primarul Cherecheş a verificat mai multe investiţii finanţate din bugetul local şi a constat că unele lucrări nu îndeplinesc calitatea cerută, în unele cazuri fiind depăşit termenul de predare, exemplu fiind investiţia din parcului Câmpul Tineretului, situat în vecinătatea Muzeului Satului.

“Am făcut eu un anumit test (…) cam ştiam, după atâtea experienţe în administraţia publică, cam care ar putea fi rezultatul, adevărul este că dacă în fiecare zi nu stai în spatele celor care trebuie să-şi facă treaba dintre colaboratorii noştri, ei nu îşi fac treaba şi un exemplu este Câmpul Tineretului. Astăzi, Câmpul Tineretului trebuia să fie un şantier terminat. Din păcate, astăzi Câmpul Tineretului este un şantier încă. În continuare trebuie curăţat, reparate anumite lucruri care s-au făcut incorect (…) E vorba de bani publici şi e vorba de respectul faţă de comunitate. Dacă nu sunt în stare nişte buruieni să scoată dintre flori, înseamnă că nu sunt compatibili cu pretenţiile mele(…) Mi-aş dori foarte mult să înţeleagă două lucruri: ori lucrează şi-şi fac treaba, ori pleacă (…) Nu mă interesează doar calitatea, mă interesează şi viteza de lucru”, a spus Cătălin Cherecheş.

Edilul a subliniat că urmează să verifice punctual fiecare investiţie din municipiul Baia Mare pentru a se convinge că lucrările sunt de calitate şi predate la termen, iar în caz care se constată că lucrările n-au fost executate corect, contractele cu firmele vor fi reziliate. AGERPRES