Primarul Buzaului este acuzat ca a acordat ilegal prime functionarilor

Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, este acuzat de reprezentantii Camerei de Conturi Buzau ca a acordat subordonatilor sai sporuri si prime ilegale, in replica el acuzandu-i pe controlorii financiari de abuz in serviciu.
Potrivit conducerii Camerei de Conturi Buzau, primarul Constantin Boscodeala ar fi aprobat, in decursul anului 2005, acordarea unor sporuri pentru angajatii Primariei, in afara celor prevazute de lege. Conform sursei citate, anul trecut salariatii Primariei Buzau au beneficiat de prime pentru tinuta, de Craciun si de Paste, in valoare de circa zece miliarde de lei vechi.

Directorul Camerei de Conturi Buzau, Mircea Talpan, a declarat ca nu se poate pronunta cu certitudine daca primele de care au beneficiat salariatii Primariei mai pot fi imputate conducerii institutiei.

Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, sustine insa ca sporurile acordate anul trecut respecta prevederile contractului colectiv de munca. “Camera de Conturi isi exprima punctul de vedere. Au pierdut odata procesul. S-a facut destul scandal si in 2004. Daca lumea nu intelege ce inseamna un contract colectiv de munca si care sint problemele, asta e. Daca se va repeta chestiunea asta pentru care ne-am judecat o data si am castigat, cred ca unii dintre salariati fac abuz in serviciu