Primarul Bistritei anunta sanctiuni drastice pentru constructiile fara autorizatie

cretu_ovidiu_.jpgPrimarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, a avertizat firmele sau persoanele fizice care efectueaza lucrari de constructie fara autorizatie ca amenzile pe care le vor primi vor fi drastice.

“Indisciplina in constructii este la scara foarte mare si in diverse domenii. Amenzile date de fosta conducere a primariei nu au dus la rezolvarea acestei probleme. De aceea, am decis sa aplic, in unele cazuri, amenzile maxime. De asemenea, daca firmele amendate nu vor plati sanctiunile, le blochez cererile privind racordurile la utilitatile publice pana vor achita intreaga suma”, a spus Cretu.

Potrivit unei situatii prezentate de primar, in luna septembrie au fost date zece amenzi pentru constructii neautorizate, din care doua au fost de cate 100.000 de lei: una pentru construirea unei hale fara niciun fel de documentatie, iar cealalta pentru inceperea lucrarilor la doua case de locuit. Amenzile date in luna septembrie se ridica la 255.000 de lei, ceea ce reprezinta peste 60% din totalul amenzilor aplicate in primele noua luni ale acestui an. Din totalul celor 61 de sanctiuni, in valoare de 416.000 lei, numai 114.000 lei au fost incasati, motiv pentru care cei care nu au intrat in legalitate risca sa le fie desfiintate constructiile, fie ca este vorba de case, balcoane extinse, terase, constructii industriale sau panouri publicitare. Sase dintre amenzi au fost contestate in instanta.