Primăriile sălăjene sunt somate să contracteze topografi pentru finalizarea invetarierii terenurilor

Doar 10 din cele 57 de primării de comună din Sălaj au încheiat contracte cu topografi pentru inventarierea terenurilor care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate, atât reprezentaţii Instituţiei Prefectului cât şi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) insistând, în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o vineri cu primarii din judeţ, ca aceştia să semneze cât mai urgent astfel de contracte.

Subprefectul Lucian Băican a precizat primarilor prezenţi la întâlnire că Legea 165/2013 (privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România) a suferit unele modificări care prevăd că pentru plata specialistului în măsurători topografice pentru inventarierea terenurilor care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate se pun la dispoziţie bani prin intermediul Autorităţii Naţionale Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), în sumă fixă de şase lei pe hectar, termenul până la care se poate finaliza inventarierea terenurilor fiind 21 iunie 2014.

“Deoarece s-au identificat resursele financiare necesare pentru plata specialiştilor, iar în judeţul Sălaj sunt semnate contracte de prestări servicii la nivelul a 10 unităţi administrativ teritoriale, se impune semnarea acestor contracte şi în celelalte comune”, a menţionat, în acest context, Sergiu Panie, directorul OCPI Sălaj.

Prefectul judeţului, Ionel Ciunt, a militat şi el pentru soluţionarea în termen a inventarierii terenurilor, prin contractarea de specialişti în măsurători topografice. “Lucrurile nu sunt roz de loc, ba dimpotrivă. Aşa că pe Legea 165 mai este mult de lucru. Insist şi vă rog să vă faceţi o analiză fiecare, după ce ajungeţi acasă, să vedeţi cam pe unde vă aflaţi şi să faceţi ceea ce trebuie făcut în sensul finalizării în termen a aplicării legii respective. Sunt bani pentru plata specialistului de care tot am vorbit încă de când a apărut legea. Condiţia este ca dumneavoastră să încheiaţi contractele de prestări de serviciu pentru această achiziţie”, a punctat Ionel Ciunt. AGERPRES