Primăriile din Vaslui au amenajat puncte de prim ajutor în farmacii

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a trimis o notă la primăriile de oraşe şi municipii prin care le-a solicitat autorităţilor locale amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie pe timp de caniculă.

“Le-am cerut primarilor să fie foarte atenţi în aceste zile când temperaturile vor depăşi 35 de grade. Să fie amenajate corturi unde să fie apă şi un personal autorizat să acorde primul ajutor în cazul în care unei persoane i se face rău pe stradă din cauza căldurii”, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Andrei Barbău, şeful DSP Vaslui. Primăriile au amenajat cele mai multe puncte de prim ajutor în farmacii.

“Primăria Vaslui a luat măsurile necesare. Avem două puncte fixe de prim ajutor, din care unul e la ştrandul municipal, iar al doilea la Casa de Cultură. De asemenea, opt farmacii au fost transformate în puncte de prim ajutor, unde se asigură apă şi îngrijirile medicale necesare populaţiei care va avea de suferit din cauza caniculei”, a declarat, Valeriu Caragaţă, viceprimarul municipiului Vaslui. Tot în farmacii au fost amenajate puncte de prim ajutor în caz de caniculă şi în municipiile Huşi şi Bârlad.


Cinci persoane au ajuns la camera de gardă în ultimele două zile după ce au leşinat din cauza căldurii. Cel mai grav caz este al unui bătrân în vârstă de 71 de ani, din oraşul Negreşti, acesta fiind găsit în stare de inconştienţă pe câmp. AGERPRES