Primarii PD din Valcea s-au intalnit cu secretarul de stat Mircea Toader

Remunerarea pentru activitatea in comisiile de retrocedare a proprietatilor si obtinerea de venituri din partea Distrigaz si a concesionarilor de ape minerale au constituit subiectele aduse in discutie de primarii PD la intalnirea cu un reprezentant la varf al Ministerului Administratiei si Internelor.
“Le-am spus primarilor ca ar fi bine sa ia masuri pentru a obtine venituri firesti de pe urma celor care ocupa domeniul public al localitatilor cu retele ale infrastructurii proprii, cum ar fi Distrigaz si firmele concesionare ale izvoarelor de ape minerale”, a declarat Mircea Toader, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. Toader a spus ca, probabil, in viitorul apropiat, Companiile Distrigaz Nord si Distrigaz Sud vor fi obligate prin lege sa plateasca o anumita redeventa primariilor pentru retelele lor de distributie a gazelor naturale din interiorul localitatilor.

“Probabil ca aceasta redeventa se va regasi intr-o anumita majorare a pretului gazelor naturale. Este o chestiune de natura strict comerciala, pe care distribuitorul de gaze va trebui sa o solutioneze prin metode comerciale”, a opinat secretarul de stat. Lucrurile vor sta la fel in ceea ce priveste taxele de statiune, care ar putea creste din pricina faptului ca primarii si consiliile locale din statiunile balneo-climaterice ar putea impune firmelor care au concesionat izvoarele de ape minerale o anumita redeventa care sa devina sursa de venituri la bugetul local.

Secretarul de stat Mircea Toader le-a dat dreptate primarilor si in privinta remuneratiei pe care acestia spun ca ar trebui s-o primeasca in calitate de membri ai comisiilor locale de retrocedare a proprietatilor abuziv confiscate. “Este o munca pe care ei o depun in aceste comisii si le-am spus ca mi se pare normal sa fie platiti suplimentar pentru asta”, a spus Mircea Toader.