Primarii municipiilor pot sa isi faca banca si televiziune proprie

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, va conduce o comisie formata din alti patru primari, care va discuta cu Asociatia Romana a Bancilor oportunitatea infiintarii unei Banci de Investitii a Autoritatilor Locale (BIAL).
Presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR), Adrian Videanu, s-a autopropus ca reprezentant al primarilor de municipii, membri ai asociatiei, pentru a discuta ideea unei banci proprii autoritatilor publice locale. Adrian Videanu declarat, vineri, la reuniunea Comitetului Director al AMR, de la Sibiu, ca “se asteapta la o opozitie a sistemului bancar” fata de BIAL. Presedintele AMR va discuta posibilitatea infiintarii acestei banci speciale si cu guvernatorul Bancii Nationale.Cei 21 de primari, membri ai AMR au sustinut, vineri, necesitatea infiintarii BIAL, care ar avantaja proiectele primariilor.

La randul sau, Silviu Prigoana, presedinte al Fundatiei de Management si Economia Serviciilor din Romania, va infiinta un post de televiziune destinat primarilor, pentru o mai buna informare a cetatenilor. “In vederea promovarii valorilor europene si a asigurarii informatiilor necesare integrarii in UE, precum si pentru stabilirea unei legaturi permanente intre autoritatea locala si cetatean, Fundatia de Management si Economia Serviciilor din Romania are in program infiintarea unui canal TV specializat in acest sens