Primarii din judeţul Mehedinţi au fost instruiţi cu privire la actualizarea listelor electorale permanente

Primarii din judeţ au primit, vineri, din partea conducerii Prefecturii Mehedinţi, instrucţiuni despre cum trebuie actualizate listele electorale permanente, a declarat prefectul Nicolae Drăghiea.

Potrivit acestuia, primarii au suficient timp să efectueze verificările pentru a identifica numărul corect al cetăţenilor cu drept de vot astfel încât până la 29 august situaţia să fie completă şi transmisă instituţiilor centrale de statistică şi evidenţa populaţiei.

“Am solicitat edililor unităţilor administrativ-teritoriale să raporteze zilnic constatările din teren. I-am avertizat că în cazul în care nu se vor conforma vor fi drastic sancţionaţi”, a precizat Drăghiea.

În context, reprezentantul Guvernului în judeţ a mai arătat că nu se justifică scuzele unor primari potrivit cărora nu dispun de personal suficient pentru activitatea de reactualizare a listelor permanente şi că perioada în care trebuie să se conformeze ordinelor este foarte scurtă.
“Le-am sugerat să utilizeze listele electorale deja existente şi să clarifice dacă cetăţenii înscrişi acolo mai există, dacă şi-au schimbat domiciliu sau sunt plecaţi în străinătate”, a afirmat prefectul Nicolae Drăghiea.

El a mai spus că noile tabele cuprinzând nominal cetăţenii fiecărei localităţi vor purta semnătura primarului şi a şefului serviciului local de evidenţă a populaţie, ei fiind singurii răspunzători de veridicitatea acestora.AGERPRES