Primarii de municipii vor sa fie consultati la elaborarea legilor administrative

Primarii din cadrul Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR) solicita guvernului sa fie consultati in elaborarea actelor normative care fac referire la problemele administratiei locale, acest aspect urmand sa fie discutat in cadrul adunarii generale a organizatiei, programat in localitatea Vata de Jos, din judetul Hunedoara.

Prim-vicepresedintele AMR, Cristian Anghel, primarul municipiului Baia Mare, a declarat ca in cadrul dezbaterilor vor fi abordate aspecte referitoare la colaborarea asociatiei cu ministerele in ceea ce priveste descentralizarea, serviciile municipale, proiectele cu finantare internationala.

“Speram ca guvernantii sa fie aplecati spre problemele noastre, pentru ca si guvernul are nevoie de sustinere in teritoriu din partea autoritatilor locale. Or, atunci cand hotaram un lucru impreuna si il aplicam de comun acord, aceasta relatie poate fi benefica pentru tara, mai ales in conditiile de acum”, a spus primarul din Baia Mare. Potrivit acestuia, autoritatile locale au nevoie de elaborarea unor legi care sa sprijine administratiile in conditiile crizei economice si reducerii locurilor de munca.

La adunarea generala a AMR sunt reprezentate 106 primarii municipale din tara. Pe lista invitatilor au fost nominalizati premierul Emil Boc, ministrul Finantelor Gheorghe Pogea, ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, ministrul Economiei Adriean Videanu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei Vasile Blaga, ministrul Transporturilor Radu Berceanu si mai multi secretari de stat din ministerele administratiei si internelor si sanatatii publice.