Primărie de cartier şi cinematograf, construite la Suceava cu un milion de euro din fonduri europene

Municipalitatea suceveană va avea un nou cinematograf şi un sediu de primărie de cartier, după ce primarul Ion Lungu, a semnat, pe 31 iulie, contractul de realizare a Centrului Multifuncţional “Arta” din Iţcani, cu finanţare din fonduri europene.

Lungu consideră că această investiţie este ”foarte importantă pentru locuitorii cartierului Iţcani”, pentru că va funcţiona ca sediu de primărie, dar include şi alte facilităţi, inclusiv un cinematograf cu o sută de locuri. “Am semnat în această dimineaţă, împreună cu câştigătorii licitaţiei – Asocierea Casa Grup SRL Suceava şi SC Loial Impex SRL Suceava – contractul de execuţie finanţat pe fonduri europene Centrul Multifuncţional – Arta Iţcani, la fostul Cinematograf Arta. Valoarea contractului este de 4.780.494.29 lei+TVA, din care contribuţia proprie a municipalităţii este de 138.236,97 lei (…) Este un proiect aşteptat şi apreciat de cetăţenii Cartierului Iţcani”, a declarat primarul Sucevei.

Durată de realizare a lucrărilor este de 24 de luni. Conform proiectului, va fi amenajată o suprafaţă totală de 1.156 de metri pătraţi, dintre care 826 de metri pătraţi la parter şi 329 la etaj.

“Pentru că am preluat clădirea Cinematografului Arta Iţcani suntem obligaţi, conform legii, să păstrăm obiectul de activitate, încât vom amenaja o sală multifuncţională cu o sută de locuri pentru vizionarea filmelor, la primul nivel, în vreme ce la etaj vor fi spaţii cu altă destinaţie”, a spus Lungu.

Proiectul se derulează prin Agenţia de Dezvoltare Nord Est Piatra Neamţ, pe Axa 4.3 – Revitalizarea comunităţilor defavorizate – cu termen de finalizare în 24 de luni. AGERPRES