Primaria Timisoara planuieste construirea a 600 de locuinte

Municipalitatea timisoreana vrea sa demareze un amplu proiect locativ, pentru 600 de familii. Costurile s-ar ridica la peste 110 milioane de lei.
Consiliul Local Timisoara a aprobat trecerea din domeniul public al municipiului Timisoara in domeniul privat al municipiului Timisoara a unor terenuri in suprafata totala de 5.206 mp, in vederea parcelarii si atribuirii de teren beneficiarilor Legii nr.15/ 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala.

“Documentatiile tehnice de parcelare se vor intocmi pentru ansambluri de locuinte insiruite tip parter plus un etaj si mansarda, dar si parter plus doua etaje. Parcelele identificate si destinate construirii de case de catre tineri se afla in zona strazii Lidia”, a precizat viceprimarul Adrian Orza.

Noul fond al locuintelor sociale poate fi sporit considerabil, deoarece consilierii locali au votat Studiul de fezabilitate pentru construirea unui ansamblu de locuinte sociale cu 600 de locuinte in zona Ion Ionescu de la Brad, pe amplasamentul fostei baze a RATT. Investitia ar incepe in acest an si ar fi finalizata in 2012, costurile fiind de peste 110 milioane lei.

Primaria Timisoara a inaintat la minister intreaga documentatie tehnica necesara pentru finantare. Guvernul va decide daca cele 600 de locuinte se vor face prin programul ANL, caz in care bugetul local va suporta utilitatile si Guvernul finantarea constructiei. Daca se va construi in cartierul Ion Ionescu de la Brad, prin programul ANL, 20% din locuinte ar fi pentru evacuati, conform legii, si restul de 80% din cele 600 de locuinte vor reveni tinerilor.