Primăria Timişoara a inaugurat noua Casă a căsătoriilor

casa-casatoriilor.jpgPrimăria Timişoara a inaugurat, marţi, noua Casă a căsătoriilor, înt-o zonă ultracentrală a oraşului, investiţia ridicându-se la 5 milioane de lei.

‘Pentru a oferi servicii de calitate beneficiarilor de servicii de stare civilă şi de evidenţa populaţiei, Primăria Municipiului Timişoara a realizat un nou sediu pentru desfăşurarea acestor activităţi, situat într-o zonă ultracentrală, compus dintr-o clădire nouă şi o clădire reamenajată’, a declarat Lăcrămioara Condea, purtător de cuvânt al Municipalităţii timişorene.

În acest moment, există mai multe locaţii unde se desfăşoară serviciile de stare civilă şi de evidenţa populaţiei (eliberarea de cărţi de identitate, oficierea căsătoriilor, certificate de naştere şi de deces), toate fiind spaţii neadecvate desfăşurării unor servicii de calitate. Noua investiţie constă din: construirea unei clădiri noi ca sediu pentru serviciile de evidenţa persoanei (eliberare cărţi de identitate, de certificate de deces, de certificate de naştere, de certificate de căsătorie) şi reamenajarea clădirii existente ca spaţiu pentru oficierea căsătoriilor.

De serviciul de eliberare cărţi de identitate beneficiază nu doar timişorenii, ci încă 25 de comune cu satele aferente, din judeţul Timiş. În corpul vechi de clădire al Casei căsătoriilor a funcţionat, decenii bune, cabinetul de radiologie al Spitalului de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ din Timişoara şi are aproape 1.000 de mp, dar şi o grădină de peste 600 mp. În 2006, cabinetul radiologic a fost închis, ca urmare a unei decizii a Ministerului Sănătăţii. Tot de atunci, Timişoara a devenit primul oraş din ţară unde căsătoriile nu s-au mai oficiat la Primărie, ci într-un mall. AGERPRES