Primăria Târgu Mureş intenţionează să preia, prin lege, baza olimpică a Romgaz

primaria tg mures.jpgPrimăria din Târgu-Mureş intenţionează să preia Centrul Olimpic cu Hipodrom, executat de SNGN Romgaz în proporţie de 50% şi abandonat de mai mulţi ani, existând deja promovată în Parlament o iniţiativă legislativă pentru trecerea terenului şi lucrărilor în domeniul public al localităţii, a declarat secretarul instituţiei, Andrei Mureşan.

“Există un proiect legislativ depus în Parlament cu privire la preluarea de către municipiu a investiţilor făcute Romgaz, dar nefinalizate până azi. Am identificat această procedură de a se trece prin lege patrimoniul din acea zonă către municipiu pe baza precedentelor care există deja la nivel naţional. S-au mai trecut astfel de investiţii începute, dar nefinalizate (…). Până atunci, am reuşit să aducem în patrimoniul oraşului un alt teren din apropiere de peste 18,5 hectare. Este vorba de terenul de pe malul râului Mureş din zona hergheliei. Acesta se afla în proprietatea statului, dar existau mai multe autorităţi care îşi disputau dreptul de a şi-l trece în cartea funciară. După şase luni de demersuri şi măsurători topografice acesta a fost intabulat ca domeniu public al municipiului Târgu Mureş”, a declarat Andrei Mureşan.

Suprafaţa de teren de 5,22 ha, administrată de Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz, pe care este începută construcţia centrului olimpic, face parte din terenurile avute în vedere de autorităţile din Târgu Mureş pentru dezvoltarea urbanistică şi amenajarea Bazei de agrement şi sport a municipiului Târgu Mureş, denumită Bucla II Mureş. Potrivit estimărilor, Romgaz ar fi investit în acest complex sportiv peste 5,8 milioane de euro, dar a stopat investiţiile încă de la sfârşitul anilor ’90, din lipsă de fonduri.

Proiectul Romgaz de la Târgu Mureş prevedea construirea unei baze sportive moderne formată din săli de sport, hotel, bazin olimpic, popicărie şi multe altele, care ar permite ca 12 ramuri sportive să poată efectua pregătiri simultan. Complexul, aşa cum a fost gândit, se numără printre cele mai mari de acest gen din Europa de Est. AGERPRES