Primăria Târgu Mureş exinde la nivelul întregului oraş construirea complexurilor de joacă în stil medieval

Primăria Târgu Mureş a anunţat demararea unui proiect pentru construirea a patru complexuri de joacă în stil medieval, prevăzute cu turnuleţe stilizate al căror format va semăna cu o cetate, după succesul înregistrat de parcul tematic inaugurat în luna iunie pe Bulevardul Cetăţii din Târgu Mureş, lângă Cetatea Medievală.
Reprezentanţii municipalităţii susţin că decizia construirii a încă patru noi complexuri de joacă în stil medieval a fost luată la cererea locuitorilor oraşului şi că, pe lângă cele patru noi parcuri în stil medieval, alte şase parcuri de joacă pentru copii vor intra în reparaţii capitale.
“Primăria municipiului Târgu Mureş rămâne în continuare deschisă şi receptivă la dorinţele târgumureşenilor, oferindu-le momente plăcute, de relaxare, atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor. Considerăm că prin investiţiile pe care primăria le derulează pe raza oraşului vom spori gradul de confort, siguranţă şi relaxare spre beneficiul şi plăcerea locuitorilor”, a declarat Claudiu Maior, consilierul primarului.
Cele patru complexuri de joacă vor fi alcătuite din câte două ansambluri identice compuse din turnuleţe stilizate neacoperite care, în ansamblu, reprezintă o cetate, care, la rândul lor, cuprind trei zone distincte pentru copii de diferite vârste, 1-3 ani, 3-7 ani şi 7-12 ani.
Fiecărei categorii de vârstă îi revin câte două turnuleţe, care sunt legate între ele cu podesturi cu denivelări şi poduri suspendate din lemn, care fac posibil şi accesul la diferite echipamente de urcare – rampă, scări din lemn, scări din ţeavă sau lanţuri şi perete de alpinism – şi de coborâre – tobogane şi ţevi. AGERPRES