Primăria Slatina va strânge câinii de pe străzi şi îi va steriliza gratuit pe cei din gospodăriile populaţiei

Primăria municipiului Slatina a reluat licitaţia pentru serviciul de ecarisaj, după ce la licitaţiile anterioare nu s-au prezentat firme interesate să presteze acest serviciu, iar în oraş sunt, potrivit primarului Minel Prina, aproximativ 3.000 de câini fără stăpân.

Primarul Slatinei a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că legea votată în Parlament săptămâna aceasta va intra în vigoare şi în termen de trei ani ar putea fi rezolvată complet în municipiu problema câinilor comunitari, deoarece în paralel cu ridicarea acestora de pe străzi vor fi sterilizaţi gratuit cei din gospodăriile populaţiei.

“Luăm măsuri astfel încât în trei zile după publicarea în Monitorul Oficial a Legii privind câinii fără stăpân să o aplicăm, câinii de pe domeniul public să fie strânşi. Dorim să dispară sau cel puţin să se reducă substanţial numărul lor. Organizăm o nouă licitaţie pentru serviciul de ecarisaj. (…) Se va face gratuit, printr-un parteneriat cu o asociaţie de protecţie a animalelor, sterilizarea câinilor care nu sunt de rasă, din curţile oamenilor, pentru că puii acestora ajung tot pe domeniul public. Vrem să-i convingem pe slătinenii care deţin câini în curţi să-i sterilizeze gratuit”, a spus Minel Prina.

Primăria municipiului Slatina şi Asociaţia pentru Protecţia Animalelor “Prietenii Noştri” urmează să încheie un contract în vederea sterilizării a câte 2.000 de câini anual, atât dintre cei comunitari, cât şi din gospodăriile populaţiei, o hotărâre de consiliu local în acest sens fiind deja adoptată.

Municipalitatea nu va plăti pentru sterilizarea câinilor, în schimb dă în folosinţă Asociaţiei pentru protecţia animalelor un spaţiu de peste 5.000 de metri pătraţi, cu o clădire, în respectivul spaţiu urmând să aibă loc tratamentul şi sterilizarea animalelor şi să fie adăpostiţi permanent 300 de câini fără stăpân. AGERPRES