Primaria Sfantu Gheorghe modernizeaza centrul istoric al orasului

Conducerea Primariei Sfantu Gheorghe a anuntat ca va incepe, la jumatatea acestei luni, modernizarea infrastructurii centrului istoric al municipiului. Lucrarile vor demara pe strada Ciucului, care va fi sapata doi metri in adancime pentru a se putea introduce conductele de apa si canalizare.
Viceprimarul localitatii, Czimbalmos Csaba, a declarat ca lucrarile pe aceasta strada care masoara aproximativ 400 de metri lungime se vor desfasura pe portiuni de cate 100 de metri pentru a permite accesul persoanelor care locuiesc in zona si a nu bloca activitatea firmelor riverane. Pe strada Ciucului isi are sediul si Politia municipiului, iar autoritatile locale le-au cerut
politistilor sa nu vina la serviciu cu masinile sau sa le parcheze pe alte strazi pentru a putea lasa libera macar o banda de circulatie pentru pietoni. Lucrarile se vor incheia peste un an si vor costa 1,6 milioane de lei.

Strada Ciucului este una dintre cele mai vechi din Sfantu Gheorghe si nu a fost racordata la sistemul centralizat de apa si canalizare deoarece casele au fost cuprinse, inainte de 1989, in programul de sistematizare si urmau sa fie demolate. Autoritatile locale intentioneaza sa continue proiectul de modernizare a centrului istoric al municipiului cu alte doua strazi, Oltului si Bisericii.