Primaria Sectorului 6 se implica in monitorizarea zgomotului ambiental

Primaria Sectorului 6 a desemnat un specialist din cadrul Biroului de Protectie si Monitorizare a Starii Mediului sa participe la lucrarile Comisiei tehnice de evaluare si gestionare a zgomotului ambiental.
Decizia Autoritatii Locale Sector 6 reprezinta aplicarea H.G. 321/2005, care abordeaza unitar, la nivel national, evitarea, prevenirea sau reducerea efectelor daunatoare provocate de zgomotul ambiental, inclusiv a disconfortului.

In scopul respectarii normelor impuse de acest act normativ, urmeaza sa fie aplicat un set de masuri precum: determinarea expunerii la zgomotul ambiental prin intocmirea hartilor de zgomot; punerea la dispozitia publicului a informatiilor privind zgomotul ambiental si efectele sale; adoptarea, pe baza datelor din hartile de zgomot, a planurilor de actiune, avand ca scop prevenirea si reducerea zgomotului ambiental, acolo unde este cazul, in special, a nivelurilor de expunere, care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii umane.

Planurile de actiune vor fi elaborate in scopul prevenirii cresterii nivelului zgomotului ambiental, acolo unde acesta depaseste limitele maxim admise. La nivelul Sectorului 6 urmeaza sa fie elaborate hartile strategice de zgomot si planurile de actiune aferente acestora.