Primăria sectorului 4 cere ca investiţiile de la Piaţa Sudului să fie declarate de utilitate publică pentru a fi demarate exproprierile

Primăria sectorului 4 va cere CGMB să declare de utilitate publică lucrările aferente obiectivelor aflate în planul de investiţii privind modernizarea şi demolarea parţială a construcţiilor din Piaţa Berceni-Sudului, precum şi să demareze procedurile de expropriere, se arată într-un comunicat al autorităţii locale.

“Primăria Sectorului 4 va cere Consiliului General al Municipiului Bucureşti să declare de utilitate publică lucrările aferente obiectivelor aflate în planul de investiţii: ‘Modernizare, extindere, demolare parţială a construcţiilor din ansamblul Piaţa Agroalimentară Berceni-Sudului’, ‘Amenajare parcare intersecţia şos. Olteniţei cu şos. Berceni’ şi ‘Amenajare parcare juxtapusă, din Bd. Constantin Brâncoveanu’, precum şi să demareze procedurile de expropriere”, relevă comunicatul Primăriei sectorului 4.

Consiliul Local a aprobat recent o hotărâre prin care îl împuterniceşte pe primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, să solicite CGMB, prin direcţiile sale de specialitate, să declare de utilitate publică şi să demareze procedurile de expropriere necesare derulării mai multor obiective de investiţii care vizează “o zonă de maxim interes pentru bucureşteni” (proiectele ‘Modernizare, extindere, demolare parţială a construcţiilor din ansamblul Piaţa agroalimentară Berceni-Sudului’, ‘Amenajare parcare Piaţa Big Berceni’ şi ‘Amenajare parcare juxtapusă, din Bd. Constantin Brâncoveanu’), menţionează sursa citată.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de Direcţia Investiţii din cadrul aparatului de specialitate al edilului sectorului 4, ansamblul Piaţa agroalimentară Berceni-Sudului reprezintă un obiectiv reprezentativ pentru comerţul agroalimentar şi cu amănuntul pentru toată Capitala, iar în prezent această zonă comercială se confruntă cu mai multe disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte accesibilitatea, siguranţa şi salubritatea.

“Ultimele lucrări de modernizare efectuate asupra infrastructurii pieţei au fost realizate în urmă cu aproximativ 10 ani, iar acestea au fost mai mult lucrări de reamenajare. Pentru actualele planuri de investiţii care vizează piaţa şi amenajarea de parcări în zonă se impune însă demararea unor proceduri de expropriere în cazul unor părţi din cadrul a trei imobile. Toate aceste investiţii vor fi un plus pentru întreaga zonă, mai ales că Primăria Municipiului Bucureşti a finalizat lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului”, a declarat primarul Băluţă.

Procedurile de expropriere necesare continuării acestor lucrări vizează trei terenuri în suprafaţă de 330 mp (pentru executarea lucrărilor de modernizare a Pieţei Sudului), 2.735 mp (pentru realizarea căii de acces la staţia de metrou Piaţa Sudului) şi 218,8 mp (pentru amenajarea parcării din bd. Brâncoveanu), se mai arată în comunicat. AGERPRES