Primaria sectorului 3 va demara lucrarile de reabilitare la 22 de blocuri

dumitrascu_stefan.jpgPrimaria sectorului 3 va demara peste doua saptamani lucrarile de reabilitare termica la primele 22 de blocuri, a anuntat arhitectul sef al autoritatii locale, Stefan Dumitrascu, cu ocazia lucrarilor seminarului “Reabilitarea termica in Romania – prioritati si avantaje”, organizat la Bucuresti de Portalul National de Administratie Publica www.administratie.ro, impreuna cu DEKO Professional si www.eurourbanism.ro.

Dumitrascu a spus ca administratia publica are inregistrate peste 300 de cereri in vederea reabilitarii termice, dintre care 74 au deja aprobata finantarea.

“Consiliul local a aprobat reabilitarea termica la un pret de circa 74 de euro/metrul patrat. Pentru 22 de blocuri a fost organizata si licitatia si lucrarile vor incepe cat de curand”, a spus arhitectul sef. In cadrul seminarului, acesta a apreciat conceptul pe termen lung al programului national de reabilitare termica, afirmand ca acesta se dovedeste a fi foarte cerut in ultima vreme de catre asociatiile de proprietari.

“Post utilizarea acestor blocuri ridicate in perioada comunista, a devenit odata cu recesiunea economica o problema foarte presanta pentru toate administratiile locale. Daca in urma cu doi ani, cand se inregistra o crestere economica lumea vedea blocurile actuale demolabile pentru a se crea alte blocuri noi cu echipamente tehnice moderne, acum reabilitarea termica devine o chestiune necesara”, a declarat Stefan Dumitrascu.

Arhitectul sef al sectorului 3 a precizat ca operatiunile de reabilitare termica trebuie sa se faca in termenii unor studii de fatada si cu materiale de calitate, astfel incat lucrarile sa fie garantate. Reprezentantul administratiei locale a mai spus ca reusita unei anvelopari termice se poate realiza daca se tine cont si de inlocuirea instalatiilor termice ale blocurilor, lucru subliniat si de directorul general al RADET, Bogdan Becheanu, prezent la seminar.