Primaria Sectorului 2 concureaza la Premiul European pentru Sectorul Public

Primaria Sectorului 2 participa la concursul international “Premiul European pentru Sectorul Public” (EPSA 2009) cu un proiect unicat – Ambulanta Sociala, desfasurat de peste sase ani si adresat persoanelor cu probleme de sanatate care au nevoie de ajutor.
Decizia de a candida pentru concursul european a fost luata de primarul Neculai Ontanu, pentru a demonstra capacitatea administratiei publice locale a Sectorului 2 de a implementa proiecte viabile desfasurate in sprijinul comunitatii si pentru a dovedi ca deruleaza programe unice pe care nici o alta primarie nu s-a incumetat sa le organizeze.

“Ambulanta Sociala” a Sectorului 2 este un proiect unicat la nivelul Romaniei, care a dus la cresterea calitatii vietii si reducerea costurilor ingrijirilor medicale. Serviciile medicale acordate sunt: a) servicile prespitalicesti: consulturi medicale; analize medicale la domiciliu; tratamente ambulatorii; evaluari medicale periodice, b) serviciile postspitalicesti: evaluari medicale periodice; analize medicale la domiciliu; tratamente ambulatorii recomandate la externarea din spital; transport pentru efectuarea de recuperare medicala, c) transportul asistat: pentru persoanele inscrise in programul de asistenta medico-sociala pentru internarea in unitatile medicale atunci cand se imnune.

Initiat ca o solutie impotriva excluziunii sociale, serviciul are un numar de telefon non-stop – 9862, unde pot fi anuntate cazurile care au nevoie de asistenta medicala, fiind totodata, cazuri sociale. Serviciul de Ambulanta Sociala dispune de sase autosanitare, din care patru sunt dotate cu aparatura medicala de ultima generatie, ca un spital mobil, toate deservite de echipe mobile de interventie multidisciplinare (medic, asistent social, asistent medical si psiholog).