Primăria Satu Mare nu face dezinsecţia împotriva ţânţarilor solicitată de DSP

Primăria municipiului Satu Mare nu va face dezinsecţia împotriva ţânţarilor solicitată de Direcţia de Sănătate Publică după apariţia virusului West Nile în România, din lipsă de fonduri. Viceprimarul Kereskenyi Gabor a declarat miercuri pentru AGERPRES că Primăria nu va face niciun fel de dezinsecţie, deoarece a fost nevoită să reducă cu 20% cheltuielile iar fondurile sunt insuficiente.

“Guvernul ne-a cerut să reducem cu 20% cheltuielile la acest capitol. Acum, tot ei (Ministerul Sănătăţii – n.r.) ne cer să facem dezinsecţie. Nu vom face nicio acţiune. Anul acesta am făcut două dezinsecţii, una prin aviotratament şi una în subsoluri, care ne-au costat 150.000 de lei”, a spus Kereskenyi Gabor.

Acesta a explicat că în fiecare an s-au făcut între două şi patru dezinsecţii, în funcţie de buget, iar până la finalul anului nu se va face un astfel de tratament.
DSP Satu Mare a demarat o acţiune de avertizare a populaţiei privind măsurile necesare protecţiei împotriva înţepăturilor de ţânţari, în vederea prevenirii şi diagnosticării rapide a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile. Direcţia, la dispoziţiile Ministerului Sănătăţii, a solicitat administraţiilor locale intensificarea acţiunilor de combatere şi control a populaţiei de ţânţari din zonele cu lacuri, bălţi şi teritorii cu risc, precum şi asanarea subsolurilor inundate şi dezinfecţia zonelor cu parcuri şi spaţii verzi pentru localităţile urbane. AGERPRES