Primăria Satu Mare alocă un milion de lei pentru susţinerea evenimentelor culturale

ilyes_iuliu.jpeg

Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a anunţat miercuri o serie de programe culturale care vor fi organizate de municipalitate în acest an. Dintre acestea se detaşează


Zilele Culturale Sătmărene, ce se vor desfăşura în perioada 7 mai – 31 decembrie 2010, iar printre evenimentele organizate vor fi Zilele Culturale Germane Sătmărene, Hunting-vânătoare englezească cu copoi, Festivalul Multicultural Internaţional “Fără Bariere”, Zilele oraşelor Satu Mare-Zutphen, Festivalul Internaţional SamFest, Festivalul “Zilele Muzicale Sătmărene” şi ChristmasFest.

Iuliu Ilyes a declarat că se doreşte ca volumul evenimentelor să fie la fel ca în anii precedenţi, deşi ne confruntăm cu recesiune economică.

“Nu se fac excese de cheltuieli, dar per ansamblu, aceste evenimente trebuie păstrate, chiar dacă este criză economică, întrucât mulţi oameni nu îşi permit să plece în vacanţe, astfel că măcar aşa au parte de concerte, festivaluri, etc”, a spus Ilyes.

Consilierul Natalia Covaci a precizat că pentru toate evenimentele desfăşurate în cadrul Zilelor Culturale Sătmărene de anul acesta, s-a alocat suma de un milion lei. “Evenimentele sunt organizate în parteneriat cu instituţiile de cultură. De asemenea, vom avea o colaborare şi cu Consiliul Judeţean în organizarea Festivalului Fanfarelor, Gala Laureaţilor şi vom sprijini şi campania Fabricat în Satu Mare, care se va finaliza cu un târg”, a precizat Natalia Covaci.