Primăria Roman promite măsuri drastice în cazul imobilelor private lăsate neîngrijite

laurentiuleoreanu.jpgMunicipalitatea romaşcană este extrem de nemulţumită de imobilele proprietate privată, lăsate neîngrijite. Astfel, în centrul istoric al Romanului, mai multe terenuri au devenit
adevărate gropi de gunoi, iar clădirile odată impunătoare au rămas doar ruine, adăposturi pentru oamenii străzii şi pentru câinii comunitari.

Autorităţile au luat decizia de a curăţa aceste zone şi de a trimite proprietarilor mai multe avertismente scrise. Mai mult decât atât, primarul Laurenţiu Leoreanu propune chiar o soluţie extremă, aceea a renaţionalizării imobilelor în cazul în care proprietarul refuză să-şi îngrijească proprietatea.

“Săptămâna trecută, Primăria Roman a transmis 15 somaţii unor persoane din ţară şi din străinătate care au în proprietate clădiri şi terenuri din municipiu, pe care le-au lăsat în paragină. În unele cazuri s-au dat şi amenzi. Am dispus intrarea şi efectuarea, cu forţe proprii, a curăţeniei în acele zone. Facturile pentru curăţenia făcută vor fi transmise către proprietarii clădirilor şi terenurilor respective. Vom aduna aceste facturi, iar când sumele cheltuite pentru întreţinerea bunurilor respective vor fi egale cu valoarea imobilelor în cauză, vom solicita pe cale legală trecerea lor în proprietatea municipiului, având în vedere faptul că proprietarii nu s-au ocupat de întreţinerea lor. Ne vom adresa instanţelor
de judecată şi vom cere ca imobilele sau terenurile să intre în patrimoniul municipiului”, a spus primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.