Primăria Râmniculu Vâlcea a amendat firma de salubritate pentru nereguli la 90% din punctele de colectare

Primăria Râmnicu Vâlcea a sancţionat cu amenzi totale de 8.000 de lei firma de salubrizare din municipiu, după ce, la un control efectuat pe 12 martie, reprezentanţii municipalităţii au constatat că peste 90% din punctele de colectare a deşeurilor erau negolite, iar unele dintre acestea erau “îngropate în mormane de gunoi”, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Firma care prestează serviciul de salubritate în Râmnicu Vâlcea a fost sancţionată cu opt amenzi în valoare totală de 8.000 lei pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile, potrivit comunicatului semnat de primarul municipiului.

În municipiul Râmnicu Vâlcea sunt peste 200 de puncte de colectare a deşeurilor gestionate de firma sancţionată de inspectorii primăriei, iar controalele au fost efectuate în urma unor sesizări transmise pe reţele de socializare, se mai precizează în comunicat.

“Acţiunea de control a modului în care această societate comercială îşi face treaba în Râmnicu Vâlcea şi respectă prevederile contractuale va continua, iar orice alte abateri de acest fel vor fi drastic sancţionate. (…) În acelaşi timp, doresc să îi asigur pe toţi locuitorii Râmnicului că, încadrându-ne în prevederile contractuale şi în contextul legislativ în domeniu, Primăria municipiului nu va mai permite acestei societăţi comerciale să îşi bată joc de o întreagă comunitate locală!”, se arată în documentul citat. AGERPRES