Primăria Oradea va amenaja, în primăvară, peste 200 de locuri de parcare de domiciliu

parcare.jpgPrimăria Oradea a anunţat marţi că va continua, în primăvara 2012, lucrările pentru siguranţa circulaţiei începute anul trecut, lucrările demarate deja în trei zone ale oraşului urmând să se finalizeze la sfârşitul lunii aprilie cu peste 200 de locuri de parcare amenajate din bugetul local, în valoare totală de 656.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, în cadrul acestor lucrări se amenajează spaţiile de parcare de pe str. Sovata, din curtea interioară a blocurilor Q1 – Q2, unde lucrările începute luni vor avea ca rezultat amenajarea a aproximativ 85 de locuri de parcare de domiciliu. În zilele următoare se va delimita zona cu borduri, după care se va trece la turnarea asfaltului, iar apoi la marcarea şi numerotarea locurilor de parcare. Valoarea estimată a lucrărilor este de circa 229.000 de lei.

Tot în această săptămână au început lucrările pentru siguranţa circulaţiei în zona rampei Podului Sovata, pe malul drept al Crişului Repede. În total, aici se vor amenaja 70 de parcări atât pe căile de acces dintre blocuri, cât şi lângă magazinul Nova Euro. Valoarea estimată a lucrărilor este de 231.000 de lei.

Constructorii au început pe 5 martie lucrările şi în zona Splaiul Crişanei – Oneştilor. Momentan, se lucrează la infrastructură şi la pregătirea casetelor pentru montarea de borduri. În cadrul acestor lucrări, se vor reamenaja în jur de 55 de locuri de parcare. Dintre acestea, 22 sunt parcări noi. Valoarea estimată a lucrărilor este de 196.000 de lei, iar lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul lunii aprilie. Firma executantă a lucrărilor menţionate este societatea Selina, precizează comunicatul primăriei. AGERPRES