Primăria municipiului Tulcea s-a înfrăţit cu cea a oraşului Ilion, din Grecia

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, şi primarul oraşului grecesc Ilion, Nikos Zenetos, au semnat duminică protocolul de înfrăţire între cele două oraşe. Primarul oraşului Ilion, Nikos Zenetos, se află începând de vineri în judeţul Tulcea, sâmbătă el vizitând Delta Dunării şi declarându-se încântat de frumuseţea zonei.

Duminică dimineaţa, alături de autorităţile tulcene, delegaţia oraşului Ilion a depus coroane de flori la Monumentul Independenţei, ulterior semnând protocolul de înfrăţire între cele două oraşe împreună cu primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

”La un an şi jumătate de la semnarea acestui protocol în Ilion, avem voinţa să venim mai aproape şi să evidenţiem rolul de neînlocuit al societăţii locale în procesul de globalizare şi al acţiunilor umane cu iniţiative comune la nivel cultural, social şi economic. Prin astfel de protocoale, administraţia locală poate contribui la dezvoltarea colaborărilor multilaterale şi la crearea condiţiilor favorabile care pot ajuta la înţelegerea dintre guverne”, a afirmat primarul oraşului Ilion, Nikos Zenetos.

El a mai spus că în cadrul colaborării, săptămâna viitoare, elevi ai unui liceu de artă din Grecia vor participa la concursul internaţional de interpretare George Georgescu. ”În cadrul Primăriei oraşului nostru avem reprezentanţi ai vârstei a treia şi în cadrul colaborării cu oraşul Tulcea aceştia ar putea veni şi vizita Delta Dunării. Putem de asemenea colabora şi în ceea ce priveşte proiectele europene, cu atât mai mult cu cât această înfrăţire reprezintă de fapt tot un program european”, a declarat primarul Zenetos.

Semnarea protocolului de înfrăţire între cele două oraşe este una dintre acţiunile înscrise în programul manifestărilor prilejuite de Ziua Europei, acţiunile continuând cu Sărbătoarea Mamei, organizată de Comunitatea Turcilor Musulmani din oraşul Tulcea.

Primul act de înfrăţire semnat de autorităţile oraşului Tulcea datează din 1973 şi a avut ca partener administraţia oraşului Aalborg, Danemarca. Ulterior, autorităţile tulcene au mai semnat acte de înfrăţire şi cu oraşele Suzhou, China, în 1995, Fratta Polesine, Italia, în 2001, Werkendam, Olanda, în 2001, Armasya, Turcia, în 2002, Izmail, Ucraina, în 2003, Aprilia, Italia, în 2003, Larnaca, Cipru, în 2003, şi Rovigo, Italia, în 2003. AGERPRES