Primăria municipiului Tulcea nu mai doreşte preluarea falezei, dacă aceasta va fi reabilitată

Primăria municipiului Tulcea renunţă la orice pretenţie de a prelua în administrare unică faleza oraşului, dacă principala zonă de promenadă din oraş va fi reabilitată şi speră că Guvernul României va sprijini demersurile autorităţilor locale.

“Important este ca cineva să repare faleza după un proiect pe care să ni-l asumăm şi noi, Primăria. Nici nu mai am pretenţia să fiu operator de cheu. Dacă Guvernul României spune că se ocupă de finanţare şi ne oferă posibilitatea de a veni alături într-un parteneriat, nici nu mă interesează cine va face lucrările”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Acesta a mai spus că încă de la finele celui de-al treilea trimestru al anului trecut a transmis documentaţia necesară pentru preluarea falezei Ministerului Transporturilor şi Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) din Galaţi, ultima instituţie fiind cel de-al doilea administrator al falezei.

“Noi nu suntem absurzi să le vrem pe toate rezolvate pocnind din degete şi aş aprecia dacă actualul Guvern va considera faleza oraşului Tulcea o prioritate”, a menţionat primarul Hogea.

Faleza oraşului Tulcea are doi proprietari în momentul de faţă – Primăria municipiului şi APDM Galaţi, zona nemaifiind reabilitată de foarte mulţi ani. Demersurile pentru preluarea în administrare a falezei de către autorităţile locale au început în urmă cu aproape trei ani, în anul 2011 conducerea APDM Galaţi exprimându-şi acordul pentru acest lucru.
Preluarea falezei de către autorităţile tulcene nu se poate face însă fără o lege.
Potrivit sursei citată, în momentul de faţă, reabilitarea falezei cu sprijin financiar european este imposibilă din cauză că zona are doi proprietari. AGERPRES