Primăria municipiului Suceava intenţionează să investească 5 milioane de euro în modernizarea Casei de Cultură

Municipalitatea ar putea investi în dotarea cu mobilier şi aparatură modernă a Casei de Cultură din Suceava, a declarat primarul Ion Lungu.

Am avut o discuţie cu directoarea de la Casa de Cultură. Astăzi nu mai are activitate acel club din foaierul clădirii, o problemă care a fost adeseori reclamată la primărie şi reproşată de către personalităţi care au vizitat oraşul. Nu e corect când mergi la un act cultural să nu ai pe unde intra, se intră pe intrările laterale sau pe sus, nici să miroase a mâncare în sala de spectacole”, a spus Lungu.

El a precizat că a propus un parteneriat între Primărie şi Casa de Cultură, iar în acest sens va purta discuţii şi cu reprezentanţii conducerii centrale a sindicatelor. ”I-am propus un parteneriat, să putem ajuta la finanţarea funcţionării Casei de Cultură. (…) Sper să reuşim de această dată, având în vedere că acum lucrăm la fundamentarea bugetului pe 2018, trebuie să prindem sumele de bani necesare parteneriatului cu Casa de Cultură. (…) Primăria e dispusă să investească 5 milioane de euro, cam cât ar fi necesar acolo”, a spus Lungu.

Pe de altă parte, el a anunţat că va supune aprobării aleşilor locali, în şedinţa deliberativului din ianuarie 2018, propunerea ca esplanada din faţa Casei de Cultură să se numească Piaţa “Ştefan cel Mare”, un proiect pe această temă fiind deja în dezbatere publică. “Cred că e mai bine Piaţa Ştefan cel Mare, pentru că este cel mai mare român şi are amprenta cea mai mare în oraşul nostru”, a spus Lungu. AGERPRES