Primăria municipiului Suceava a recepţionat primele autobuze electrice

Primele cinci autobuze electrice de capacitate mică, achiziţionate de municipalitate cu fonduri elveţiene nerambursabile, au ajuns la Suceava, a anunţat într-o conferinţă de presă primarul Ion Lungu. Primarul a spus că, în perioada următoare, autobuzele electrice vor fi înregistrate, după care vor circula pe trasee spre cartierele Burdujeni Sat, Iţcani, Zamca, precum şi spre Cetatea de Scaun a Sucevei.

Valoarea autobuzelor electrice este de 4.700.000 lei fără TVA, au o autonomie la baterie de 150 de kilometri, o garanţie de 24 de luni şi vor fi prezentate oficial pe 7 mai, în cadrul unui eveniment ce se va desfăşura la Primăria Suceava, cu invitaţi de la Ambasada Elveţiei din Bucureşti.

Pe de altă parte, primarul a spus că proiectul privind aducerea unor autobuze electrice mari prin Programul Operaţional Regional (POR), pe fonduri europene, a trecut de faza de evaluare tehnică – financiară, fiind în faza de precontractare.

În municipiul Suceava vor circula 55 autobuze electrice, dintre care 40 mari şi 15 mici, urmând să mai fie achiziţionate 25 de autobuze mari şi zece mici printr-un proiect cu fonduri europene, iar alte 15 autobuze mari printr-un proiect al MDRAP. AGERPRES