Primăria municipiului Roman va derula în acest an investiţii de 14 milioane de lei

Recent, în cadrul unei şedinţe cu directorii serviciilor din cadrul Primăriei Roman, a fost abordată tema bugetului local pe anul 2010 şi a investiţiilor ce vor fi realizate de municipalitate în acest an. Conform spuselor primarului Laurenţiu Dan Leoreanu, valoarea totală a investiţiilor ce se vor derula la Roman pe parcursul anului 2010 va depăşi 14 milioane de lei.

“În cadrul şedinţei pe tema bugetului, au fost luate în discuţie şi investiţiile planificate pentru acest an – cele în derulare, cele asumate deja, dar şi alte investiţii ce vor fi proiectate pe parcursul anului în curs”.

“Investiţiile în derulare din acest an vor avea o valoare totală de peste 14 milioane de lei, unele dintre ele referindu-se la modernizarea lacului din Parcul Municipal, realizarea unui sens giratoriu şi a unor piaţete la intrarea din oraş dinspre comuna Horia – zona Favorit, dar şi la construirea de noi locuinţe ANL. În total, pe agenda anului 2010 avem aproximativ 25 de proiecte de investiţii”, a precizat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

După stabilirea cotelor defalcate din TVA de care va beneficia municipiul Roman, administraţia locală va dispune de toate elementele necesare pentru conturarea bugetului pe acest an. După ce va fi supus dezbaterii, bugetul Romanului pe 2010 ar urma să fie inclus, în această lună, pe ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu Local, pentru a fi adoptat.

Primarul a mai estimat că, în acest an, bugetul local va fi de aproximativ 100 de milioane de lei, suma din care mai mult de zece procente vor avea ca destinaţie exclusivă a investiţiilor. Pentru acest an, municipalitatea şi-a mai propus să atragă şi finanţări nerambursabile însumând zece milioane de lei, din proiectele depuse. “Cert este faptul că, şi în acest an, oraşul va continua să se dezvolte şi să se modernizeze”, a mai spus primarul Leoreanu.