Primăria municipiului Constanţa a inaugurat prima creşă nouă din ultimii 25 de ani

În Municipiul Constanţa a fost inaugurată prima creşă nouă din sistemul public de stat din ultimii 25 de ani, realizată printr-un program socio-educativ derulat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Primăriei Constanţa, informează un comunicat de presă al administraţiei locale.

Potrivit sursei citate, Creşa Licurici, destinată preşcolarilor de până în trei ani, reprezintă o investiţie de peste 220.000 lei, realizată de Primăria Constanţa, pentru amenajarea dotarea şi remodelarea unei suprafeţe utile de 902 mp, în spaţii destinate activităţilor didactice, repausului şi socializării prin activităţi educative şi joc, a celor 100 de copii, câţi pot fi înscrişi aici.

Pentru imobilul în care a fost amenajată Creşa Licurici, primăria plăteşte o chirie lunară de 5.411,94 euro, iar lucrările de reamenajare, au fost realizate în conformitate cu normele sanitare în vigoare şi au constat în achiziţionarea de mobilier, lenjerii, echipamente electrocasnice, ustensile de bucătărie, maşină de gătit şi hotă din inox, materiale şi mijloace didactice, taxa lunară percepută pentru un copil fiind de 125, 62 de lei.

Unitatea este cea de-a şasea creşă din sistemul public gestionată de Primăria Constanţa şi este edificată pe patru niveluri, având cinci săli de clasă şi patru săli de mese, bucătărie proprie, mobilier nou şi grupuri sanitare special create pentru cei 100 de copii beneficiari ai acestei instituţii.

“Personalul este format din 12 îngrijitoare, două asistente medicale, un educator puericultor şi doi bucătari care le-au pregătit, din prima zi, copiilor, un meniu bazat pe alimente bio, de care au parte, de altfel, şi ceilalţi aproape 400 de copiii din creşele publice administrate de Primăria Municipiului Constanţa”, a declarat Emil Mereuţă, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Constanţa. AGERPRES