Primăria municipiului Buzău şi Consiliul Județean îşi dispută Sala Sporturilor

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunţat că municipalitatea vrea să preia Sala sporturilor “Romeo Iamandi” de la Ministerul Tineretului şi Sportului, deşi Consiliul Judeţean a emis o hotărâre în acest sens.

“Vrem şi noi acest obiectiv, sunt patru echipe sportive finanţate de Primăria Buzău care joacă în Sala Sporturilor, din care una, cea de handbal fete, a promovat în prima ligă. CJ Buzău a emis deja o hotărâre pentru ca CJ să o preia, dar, vom emite şi noi una similară, luni, în şedinţa ordinară”, a declarat primarul Constantin Toma, la finalul şedinţei de îndată CLM Buzău.

La rândul său, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat că “prima instituţie care şi-a manifestat interesul a fost CJ”. “CJ are o echipă de handbal masculin promovată anul acesta în Liga zimbrilor şi pe deasupra există o hotărâre a CJ de preluare a acestui obiectiv. Mai mult, potrivit cutumei este un obiectiv este de interes judeţean şi nu local”, a mai declarat sursa citată.

Preşedintele CJ Buzău a mai spus că “în anumite condiţii, CJ ar putea ceda, dacă primăria îşi ia angajamentul că va reabilita clădirea şi o va moderniza”. AGERPRES