Primăria Municipiului Bucureşti anunţă începerea procedurilor pentru concursul de soluţii dedicat reconstruirii Halei Matache

Primăria Municipiului Bucureşti, prin direcţiile de specialitate, anunţă începerea procedurilor privind organizarea unui concurs de soluţii pentru reconstruirea Halei Matache, a Pieţei Matache şi pentru realizarea Planului de Urbanism pentru reconstruirea frontului străzii Buzeşti.

Potrivit unui comunicat transmis de PMB, concursul este realizat împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România şi urmăreşte reconstruirea monumentului, respectând modelul halei demolate în anul 2013.

“Ne dorim să reconstruim aceasta hală, care a reprezentat timp de mulţi ani unul din simbolurile Bucureştiului. Hala Matache va fi refăcută aşa cum a fost, după planuri realizate de cei mai buni specialişti. Vom organiza un concurs de soluţii la care colaborăm şi cu Ordinul Arhitecţilor din România, pentru că ne dorim ca cea mai bună idee să se materializeze într-o nouă Hala Matache, un nou simbol al Bucureştiului. Ne respectăm istoria şi oraşul, monumentele şi reperele acestuia”, a afirmat primarul general Gabriela Firea, în comunicatul citat.

Conform comunicatului de presă, în prezent, specialiştii celor două instituţii pregătesc caietul de sarcini necesar organizării concursului, în conformitate cu normele europene referitoare la organizarea concursurilor de urbanism în vigoare.

“Facem precizarea că, prin bugetul pe anul 2017, aprobat în şedinţă CGMB din data de 5 aprilie, primarul general Gabriela Firea a prevăzut sumele necesare organizării acestui concurs, respectiv 800.000 lei. Pentru lucrările de reconstruire a halei, suma va fi stabilită în funcţie de devizul proiectului de execuţie, deci într-o etapă ulterioară. Hala Matache a intrat pe lista clădirilor de demolat, în urma realizării proiectului diametralei Buzeşti – Berzei”, se precizează în comunicatul PMB. AGERPRES