Primăria Galaţi va achiziţiona 20 de autobuze hibrid noi, de mare capacitate

Primăria municipiului Galaţi a lansat, în cadrul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul de participare pentru cumpărarea unui număr de 20 de autobuze hibrid noi, de mare capacitate, cu valoarea totală estimată de 33.600.000 de lei, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, iar data limită de depunere a ofertelor este 2 septembrie. Este vorba despre autobuze de 11,5 -12,5 metri lungime, cu trei uşi, cu o capacitate de transport de minim 90 călători, cu podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, camere video, sistem GPS şi instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing.

Conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie să aibă în dotare un motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, bazat pe supercapacitori.

“Este încă un pas important pe care îl facem pentru modernizarea transportului public în comun. Autobuzele hibrid de tip diesel/electric vor trebui să îndeplinească condiţii speciale de fiabilitate, securitate, confort, protecţie ambientală, la nivelul normelor europene actuale şi să asigure o fiabilitate ridicată. Am respins întotdeauna achiziţia de mijloace de transport second-hand pentru că gălăţenii trebuie să beneficieze de condiţii moderne şi de tot confortul în timpul călătoriilor cu autobuzul”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Edilul a precizat că Primăria municipiului Galaţi a achiziţionat, cu fonduri europene, 17 troleibuze noi, de peste 31,5 milioane lei, care circulă deja pe străzile oraşului. În plus, s-a semnat contractul pentru cumpărarea a 20 de minibuze care vor ajunge la Galaţi până la începutul anului viitor, valoarea contractului fiind de 6.238.000 lei.

De asemenea, până la sfârşitul anului vor fi achiziţionate 40 de autobuze noi de mare capacitate, Euro 6, în valoare de 26.246.000 lei, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aprobat cererea de finanţare, cu fonduri europene, pentru 10 tramvaie în valoare totală de 95.943.800 lei, finanţarea nerambursabilă fiind de aproape 98%. La acestea se adaugă alte 8 tramvaie ce vor fi achiziţionate de municipalitate la un preţ de 5.585.000 lei/bucată.

Totodată, este în implementare şi sistemul de e-ticketing, de peste 26 milioane lei. AGERPRES