Primăria Galaţi îşi va înfiinţa propriul club sportiv

Municipalitatea gălăţeană a hotărât să-şi înfiinţeze propriul club sportiv, pentru că finanţarea de la bugetul local a cluburilor şi asociaţiilor sportive gălăţene naşte, de multe ori, polemici, tensiuni şi nemulţumiri, deşi sumele alocate de primărie de-a lungul timpului nu au fost deloc de neglijat, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Edilul a făcut acest anunţ după şedinţa Consiliului Local Galaţi, în care aleşii au decis ca 29 de entităţi sportive gălăţene să primească finanţare de la bugetul local în acest an, suma direcţionată către sport depăşind un milion de euro.

“Pentru a nu mai exista aceste discuţii pe care le avem de fiecare dată când vine vorba despre finanţarea sportului – unii se codesc că nu ar fi tocmai legal, alţii nu îşi asumă nimic, încercăm – eu zic că vom şi reuşi – înfiinţarea unui club sportiv municipal (CSM). Primăria îşi va deschide propriul CSM, care va îngloba toate ramurile sportive. În acest fel, toţi cei care vor dori să practice sport se vor putea înscrie în acest club. Vor fi degrevaţi în totalitate de plata oricăror taxe, pentru că, în momentul de faţă, copiii trebuie să plătească pentru deplasări, antrenamente, echipamente. Toate acestea vor fi puse la dispoziţie de către Primăria municipiului Galaţi. Vom avea antrenori, vom face tot posibilul ca cluburile deja existente şi care vor achiesa la această construcţie să nu-şi piardă nici componenţa şi nici locul pe care îl ocupă în campionate sau în liga în care activează. Totul se va face conform legii. Eu spun că e de bun augur. Nu suntem primii care fac acest lucru. Prin urmare, intrăm şi noi în rând cu lumea”, a spus Pucheanu.

El a precizat că speră ca acest proiect să fie prezentat consilierilor locali în şedinţa de la finele lunii aprilie. “Cluburile care nu se vor înscrie nu cred că vor mai primi finanţare. Ne vom ocupa strict de propriile cluburi, aşa cum cred că ar fi fost normal să o facem de mai multă vreme. În momentul de faţă, dacă doi antrenori se ceartă, pleacă unul, îşi face propria asociaţie sportivă şi ne trezim cu încă un club şi încă un club la finanţare din bugetul local”, a precizat Pucheanu. AGERPRES