Primăria Craiova şi-ar putea extinde modalităţile de plată a impozitelor şi taxelor locale

Primăria Craiova şi-ar putea extinde extinde modalităţile de plată a impozitelor, taxelor şi a altor sume cuvenite bugetului local, prin intermediul altor instituţii autorizate sa deruleze operaţiuni de plată, după ce Consiliului Local Craiova a votat un proiect de lege în acest sens la ultima şedinţă ordinară.

Potrivit hotărârii CL, craiovenii şi-ar putea plăti obligaţiile către bugetul local prin intermediul ghişeelor unor benzinării, prin sisteme bancare sub forma de robot; prin intermediul aplicaţiilor pentru on-line banking sau a altor aplicaţii pentru platforme web şi/sau mobile.

“Primăria Craiova doreşte extinderea încasărilor şi prin alte modalităţi, pe codul de procedură. Se precizează în lege la opţiunea autorităţilor locale de a încasa prin Trezorerie, instituţii de credit sau operatori autorizaţi să efectueze aceste încasări. S-au prevăzut o parte dintre modalităţile de încasare a impozitelor, cum ar fi: încasarea prin telefonul mobil, încasare prin alţi operatori care au implementat procedura de a încasa, prin benzinării, mai multe modalităţi în funcţie de ce se dezvoltă pe piaţă”, a spus directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Craiova, Elena Bonescu.

Potrivit sursei citate, noile modalităţi de plată se vor stabili prin licitaţie publică, acestea implicând un impact bugetar în sensul că se va plăti un comision către prestatorul încasator care va fi suportat de către bugetul local. De exemplu, craiovenii au efectuat în anul 2018 prin Sistemul National Electronic de Plata Online a taxelor şi impozitelor 5.847 de tranzacţii, prin intermediul platformei ghiseul.ro, încasându-se impozite şi taxe în sumă de 1.719.427 lei, pentru care comisionul achitat de CL Craiova a fost în sumă de 13.707 lei. AGERPRES