Primăria Craiova a semnat contractul pentru amenajarea canalului colector al oraşului

craiova_primaria.jpgPrimăria Craiova a semnat, joi, contractul de lucrări pentru amenajarea unui tronson din canalul Corniţoiu – canalul colector al oraşului – pentru salubrizarea zonei, înlăturarea mirosurilor neplăcute, a ţânţarilor şi a altor dăunători. Tronsonul care va fi amenajat este cuprins între str. Deceneu şi str. Bariera Vâlcii, investiţia va fi finanţată exclusiv din fonduri de la bugetul local şi se ridică la 3,4 milioane lei, la care se adaugă TVA în valoare de 815.467 lei.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că lucrările vor fi executate de Asocierea SC Recon SA – SC Civilcad SRL, în termen de 4 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

“Această investiţie va duce la salubrizarea zonei, înlăturarea mirosurilor neplăcute, ţânţarilor şi altor dăunători a căror prezenţă este favorizată de situaţia actuală. În acest fel vor fi asigurate şi condiţiile unei bune funcţionări şi exploatări corespunzătoare a reţelelor de canalizare, unei viitoare amenajări peisagistice a zonei. Canalul colector pentru apele meteorice pentru tronsonul cuprins între str. Bariera Vâlcii şi str. Deceneu va descărca apele preluate în canalul casetat situat în aval faţă de acestea. Tronsonul care cuprinde preluarea izvoarelor costiere str. Pârâului va suporta lucrări de drenare a izvoarelor din zonă şi deversarea apei captate în canalizarea pluvială existentă”, a menţionat Vasilescu.
De menţionat că studiul de fezabilitate elaborat pentru lucrările de amenajare a Canalului Corniţoiu cuprinde trei tronsoane: tronsonul I – Bariera Vâlcii- Str.Deceneu’, tronsonul II – ‘Cimitir Sineasca – Str. George Enescu, şi tronsonul III – ‘Str. Pârâului – preluarea izvoarelor costiere, iar până în prezent au fost licitate lucrările pentru tronsoanele I şi III. Pentru tronsonul II, Primăria Craiova a anunţat că va iniţia procedura de expropriere, urmând ca procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de lucrări să se deruleze cel mai târziu în toamna acestui an. AGERPRES