Primăria Cluj-Napoca va amplasa 200 de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Primăria Cluj-Napoca urmează să amplaseze 200 de platforme subterane cu 800 de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor menajere.

“Primăria Cluj-Napoca va amplasa în acest an 200 de platforme subterane pentru colectarea deşeurilor menajere, care vor include 800 de containere cu o capacitate de peste 880.000 de litri, investiţia totală depăşind 10 milioane de lei. O astfel de platformă cuprinde o cuvă din beton armat şi o structură metalică prevăzută cu sistem hidraulic în care se amplasează câte patru containere pentru colectarea deşeurilor. Aceste platforme subterane sunt destinate colectării selective a deşeurilor menajere pentru deşeuri în amestec/biodegradabile, hârtie/carton, plastic/metal şi sticlă albă sau colorată. Adâncimea platformelor va fi de doi metri”, a declarat, în şedinţa Consiliului Local, city-managerul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru.

El a mai spus că platformele subterane, care vor fi amplasate în locul punctelor gospodăreşti, sunt ermetice şi nu permit împrăştierea deşeurilor. AGERPRES