Primăria Capitalei ar putea cumpăra terenul pe care se află menajeria Circului Globus

oprescu_sorin_.jpgTerenul retrocedat pe care se află menajeria Circului ar putea fi cumpărat de la actualul proprietar de către Primăria Capitalei, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, primarul general Sorin Oprescu. El a precizat că reprezentanţii PMB au început discuţiile cu proprietarii, cărora li s-a retrocedat terenul pe care se află menajeria.

“Înseamnă mulţi metri pătraţi. Proprietarii nu vor să vândă doar o parcelă, ci tot ce au primit la retrocedare”, a spus Sorin Oprescu. Edilul general a arătat că Primăria nu ar putea să îi plătească, doar în acest an, actualului proprietar toţi banii ceruţi, dar a subliniat că “este un pas înainte” faptul că au început discuţiile.

“Într-un parteneriat public – privat se pot face multe şi e singura condiţie să nu te mai loveşti de problemele ridicate de bugetul public”, a spus primarul general. Pe de altă parte, Sorin Oprescu are în vedere o echilibrare a bugetului Capitalei. “47% investiţii de la toate administraţiile, 20 – 21% partea socială de la cantine şi până la cămine, iar restul pentru desfăşurarea unei activităţi normale în administraţie”, a explicat edilul general.


Circul Globus a obţinut, anul acesta, premiul “Clovnul de argint” la cea de-a 35-a ediţie a Festivalului Internaţional de Artă a Circului, desfăşurat la Monte Carlo. De asemenea, trupa Circului Globus a câştigat şi două premii speciale (unul din partea Televiziune publice din Monte Carlo şi celălalt din partea Asociaţiei Circului din Europa). În conferinţa de presă, directorul Circului Globus, Brânduşa Novac, a afirmat că actorii nu au suficient spaţiu unde să repete pentru spectacole şi că muncesc pe bani puţini, beneficiind doar de un spor de periculozitate de 15%. “Timpul pentru montarea unui spectacol este foarte scurt la noi, de 2 – 3 săptămâni maxim, din cauza lipsei de spaţiu”, a spus Brânduşa Novac. AGERPRES