Primăria Bucureşti va deschide un birou la Roma

oprescu_sorin_.jpgPrimăria Bucureşti intenţionează să-şi deschidă un birou la Roma, pentru a facilita comunicarea între românii din capitala italiană şi familiile acestora din Bucureşti, a anunţat sâmbătă primarul general Sorin Oprescu.

“Nu dorim ca acest birou să fie transformat într-o secţie consulară a României la Roma, ci să sprijinim Primăria Romei şi pe noi pentru a convieţui în acelaşi spirit civic, unii cu alţii”, a explicat Oprescu, după întâlnirea avută cu primarul Romei, Giovanni Alemanno, aflat în vizită la Bucureşti. El a precizat că acest birou va fi format din 3-4 persoane vorbitoare de limbă italiană şi se va deschide în aproximativ trei luni.

Potrivit edilului-şef, prin deschiderea acestui birou, românii care locuiesc la Roma vor putea să ia legătura cu membrii familiilor din Bucureşti şi invers. “Biroul va fi o placă turnantă între Bucureşti şi Roma, iar persoanele cu atribuţii în cadrul acestuia vor putea să rezolve o serie de probleme ale românilor din capitala italiană sau să fie puşi în contact cu cei de acasă atunci când aceştia se confruntă cu anumite dificultăţi”, a completat Oprescu.

Primarul general al Capitalei a menţionat că prin deschiderea acestui birou va exista o evidenţă a românilor care au decis să se întoarcă în ţară şi în acest mod ei vor putea să fie direcţionaţi spre locurile de muncă identificate în Bucureşti, nu numai către firmele italiene.

Oprescu a mai anunţat că va onora invitaţia primarului Romei de a vizita capitala Italiei, numai după ce acest birou va deveni operativ. Cei doi demnitari au discutat despre posibilitate deschiderii acestui birou la Roma cu ocazia înmânării cheii oraşului Bucureşti de către primarul Capitalei, Sorin Oprescu, omologului său Giovanni Alemanno. Primarul Romei şi-a exprimat sprijinul pentru concretizarea acestui proiect, considerând că biroul va constitui un instrument important pentru o mai bună integrare a românilor care trăiesc în capitala Italiei. AGERPRES