Primăria Bistriţa acordă finanţări nerambursabile de 400.000 lei pentru proiectele asociaţiilor şi fundaţiilor

bistrita_primaria.jpgPrimăria municipiului Bistriţa a alocat în acest an un buget de 400.000 lei pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor iniţiate de asociaţii şi fundaţii, în baza Legii 350/2005, egal cu cele din ultimii doi ani, potrivit datelor oferite de către purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihai Ruşti.

Obiectivele prioritare ale programului anual de finanţare de la bugetul local sunt dinamizarea zonei pietonale, a parcului municipal, a Centrului de Arta Tradiţională “Casa cu Lei”, a Pădurii Schullerwald şi a ştrandului municipal, prin organizarea de activităţi culturale, sportive, ecologice, sociale, educative, de tineret şi de promovare turistică.

Anul trecut banii au fost canalizaţi în special către proiecte care aveau ca obiectiv central Biserica Evanghelică din centrul istoric, simbol al oraşului, de la a cărei primă sfinţire s-au împlinit 450 ani.

Consiliul Local al Bistriţa poate cofinanţa proiectele beneficiarilor cu maximum 90% din bugetul total al proiectului, beneficiarul finanţării trebuind să asigure o contribuţie proprie de minimum 10%.
Domeniile pentru care se propune acordarea de finanţare nerambursabilă de la bugetul local sunt tineret, protecţia mediului, sport, cultură şi culte, educaţie, social, relaţii internaţionale şi interdisciplinar.

Din bugetul total de 400.000 lei, un sfert va fi alocat proiectelor pe domeniul cultură şi culte, iar alţi 70.000 lei vor merge către domeniul tineret. Suma minimă care poate fi solicitată este de 3.000 lei pentru fiecare proiect, iar cea maximă se situează între 15.000 şi 20.000 lei. AGERPRES