Primăria Arad va investi peste 3 milioane de lei pentru modernizarea depoului principal de tramvaie

Primăria Arad va investi peste trei milioane de lei pentru modernizarea depoului principal de tramvaie al Companiei de Transport Public, potrivit municipalităţii.

Proiectul respectiv, al cărui studiu de fezabilitate a fost aprobat de Consiliul Local Municipal, se ridică la 3.087.811 de lei (680.000 de euro), finanţarea investiţiei urmând să fie asigurată printr-un împrumut de la BERD şi de la bugetul administraţiei locale.

”Compania de Transport Public Arad a solicitat realizarea unor investiţii în modernizarea depoului principal de tramvaie, mai exact în punctele de lucru dedicate celor şase vagoane de tramvai tip ‘Imperio’, cât şi dotări necesare realizării unor operaţiuni de întreţinere şi reparaţii generale, precum şi realizarea unor puncte de lucru noi, specifice echipamentelor acestui tip de tramvaie cu podea joasă, moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, achiziţionate de municipalitate în cadrul proiectului intitulat ‘Transport urban în municipiul Arad-etapa III’, finanţat dintr-un împrumut BERD”, a menţionat directorul tehnic al Companiei de Transport Public Arad, Petru Cuvineanu.

Depoul de tramvaie principal este amplasat pe platforma aparţinând SC CTP SA situată în Arad, suprafaţa ocupată de clădiri (hale întreţinere şi reparaţii tramvaie, ateliere anexe, spălătorie etc.) şi reţeaua de linii de parcare fiind de circa 3,5 ha.

Depoul a fost construit în etape, în perioada 1962-1974, atât construcţiile, cât şi dotările tehnologice având un grad de uzură ridicat. AGERPRES