Primaria Aninoasa a ramas fara curent electroc de o luna si jumatate

Functionarii Primariei orasului Aninoasa, din Valea Jiului, sunt nevoiti sa-si desfasoare activitatea acasa, pe calculatoarele personale, din cauza ca institutia nu mai are curent electric de o luna si jumatate.
“Nu avem curent in primarie. Nu avem nici iluminat public. Toata lumea isi ia lucrarile acasa si le face pe calculator. A doua zi, ne intalnim la primarie si dam drumul la hartii acolo unde trebuie”, a declarat primarul orasului Aninoasa, Ilie Botgros.

Primaria Aninoasa a ramas in bezna deoarece administratia locala a acumulat o datorie de 173.000 de lei catre compania de electricitate, pentru lunile aprilie, mai si iunie. Pentru revenirea la normal, autoritatile vor trebui sa achite in avans si o garantie catre furnizorul de servicii, cu care sa se acopere un consum previzionat pe inca 80 de zile. In aceste conditii, factura de electricitate se va ridica la 300.000 de lei, bani care nu exista in bugetul local.

Primarul orasului a declarat ca starea de criza a aparut imediat dupa inchiderea Minei Aninoasa, in luna aprilie, la bugetul local creandu-se un minus lunar de aproximativ 80.000 de lei, bani cu care se achitau, pana atunci, facturile la utilitati. El a spus ca a informat autoritatile judetului.

Situatia de la Primaria Aninoasa va fi discutata in sedinta Consiliului Judetean Hunedoara, din luna august, consilierul judetean Costel Avram (PRM) afirmand ca va solicita alocarea sumei necesare de la fondul de rezerva al bugetului judetean.